Cursus: Manipulatie of meedenken? Onbewuste beïnvloeding

 In samenwerking met Radboud Academy organiseert Peitho de vierdelige cursus Manipulatie of meedenken: Onbewuste beïnvloeding

Veel partijen proberen ons zonder dat we het door hebben te beïnvloeden. Soms is dat vanuit het idee dat dat leidt tot gedrag dat beter voor ons is, maar vaak gaat het vooral om eigenbelang en worden we richting gedrag gestuurd dat nadelig voor ons is. Om ons daar beter tegen te kunnen wapenen, moeten we weten op welke manieren we onbewust worden beïnvloed als burger, patiënt en consument. De cursus Manipulatie of meedenken: Onbewuste beïnvloeding geeft inzicht in verschillende soorten technieken voor onbewuste beïnvloeding. 

De cursus vindt verspreid over zes weken plaats. In de eerste week wordt er na een korte inleiding ingezoomd op hoe we kunnen worden beïnvloed door framing. De nadruk ligt daarbij op onze rol als patiënt. In het tweede college kijken we naar hoe algoritmes ons gedrag als consument kunnen beïnvloeden. Het derde college legt de nadruk op propaganda en kiest een historisch perspectief. In het vierde college gaan we met elkaar in gesprek over de ethische kant van onbewuste beïnvloeding. Tussen het eerste en het tweede college en tussen het tweede en het derde college zijn er reflectieweken, waarin er de gelegenheid is om aan de hand van online handvatten aan de slag te gaan met de besproken theorie. 

De cursus vindt plaats op dinsdagavonden en begint op 6 februari. 

Voor meer informatie en inschrijving: Manipulatie of meedenken? Onbewuste Beïnvloeding - Radboud Universiteit (ru.nl)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Recensie: Dan Ariely: Misbelief - What makes rational people believe irrational things

Ethos bij verkiezingen

Koop niet bij ons!